- لازمه ايجاد يك فناوري نوين و انقلابي، همكاري دانشمنداني از رشتههاي مختلف علوم است. بستري كه اين همكاري را ممكن ميكند، بسيار مهم است، همانطور كه شوق دانشمندان مجري آن براي ممكن كردن غيرممكن اهميت دارد. در اين پروژه خاص، فيزيكدانان، پزشكان قلب، راديولوژيستها، برنامهنويسان و دانشمندان سختافزار به همراه موسسات مربوطهشان دست به دست هم دادهاند.
- مسلما دانش پزشكي، در چند دهه آينده ايستا نخواهد بود (مثل بقيه علوم ديگر) و ما شگفتيهاي زيادي را شاهد خواهيم بود. به فيلمهاي علمي- تخيلي ديروز نگاه كنيد، ببينيد چطور بعضي از فناوريهاي مطرحشده در آنها كه زماني اسباب شگفتي ما را فراهم ميآوردند، اين روزها به زندگي روزمره ما وارد شدند. بنابراين دور نيست زماني كه پزشكي به سبك ويزيتورهاي سريال تلويزيوني Vممكن شود!
- توجه داشته باشيد كه اين فناوري بسيار جديد و در مرحله تحقيقاتي است. اين فناوري را كه با تحليل ديناميك جريان خون در عروق، محلهاي تنگي را در آينده پيشبيني ميكند، با روند فعلي تشخيص و درمان تنگيهاي عروق كرونر اشتباه نگيريد. سي.تي.اسكن ذكرشده در متن هم يك سي.تي.اسكن عروقي با كيفيت افزايشيافته است نه يك سي.تي.اسكن. ساده.
- از آنجا كه چندي پيش سوءتفاهمهاي رسانهاي در مورد قضيه آنژيوگرافي و سيتيآنژيوگرافي پيش آمده بود، بايد تاكيد كنم هنوز هم بهترين شيوه بررسي عروق كرونر، آنژيوگرافي است و سيتيآنژيوگرافي با صلاحديد متخصصان، در موارد خاص مثلا مواردي كه پزشك ميخواهد از اقدام تهاجمي پرهيز كند يا به خاطر پايين بودن احتمال تنگي نميخواهد رنج زيادي براي بيمار ايجاد كند يا موارد خاص ديگر استفاده ميشود. گرچه با سيتيآنژيوگرافي هم ميتوان اطلاعات خوبي در مورد عروق كرونري گرفت، اما اين شيوه محدوديتهاي خاص خود را دارد. (اين بند را از باب تذكر و پرهيز از برداشت اشتباه خوانندگان آوردم وگرنه توضيح در اين مورد تخصصي است و در اين اندك، نميتوان به صورت مشروح در مورد آن توضيح داد.)